fredag 29. juni 2007

bom - faderi!

At det har blitt flere og flere bom-vei prosjekter, med brukerfinansiering. I landet har vel ført til høyere standard og bedre vedlikehold på veiene landet over. Nei! Tvert i mot.

Staten skulle være den som var ansvarlig for prosjektering, finansiering, bygging, drifting og vedlikehold av veier i riket. Men, ved en lovendring ble det slutt på det. Nå bygges det omtrent ikke nye veier uten bomfinansiering, og det i et land som liker å benevne seg som verdens rikeste. Og pengene de har vi stående i børsene rundt om i verden, ved et krakk så er de borte på et blunk.

Hva er det egentlig som er galt i Norge? Ikke mangler vi penger! Men, vi mangler en styresmakt som er villige til å gi innbyggerne i landet, det som er folkets eget. Hvordan kan vi la en stat som suger inn 3 ganger så mye som det koster og vedlikeholde veiene bare på bilavgifter. De pengene går til alt mulig annet, bl.a. å holde oss med en overdimensjonert administrasjon. Størrelsen på byråkratiet i Norge tilsvarer et land som er 10 – 20 ganger så stort. Ferre og ferre jobber i verdiskaping, flere og flere i det offentlige og i serviceyrker. Finner vi ikke veien ut av dette snart, vil vår sivilisasjon gå til grunne. Spørsmålet da er bare hvordan?

Bomveiene er ikke bare en urettmessig statlig sparebøsse og et fordyrende irritasjonsmoment, i ytterste konsekvens kan man se de er i strid med menneskerettserklæringens artikkel 13.1. Enhver har rett til å bevege seg fritt og til fritt å velge oppholdssted innenfor en stats grenser. Denne rettigheten kan i alle fall være en kostbar fornøyelse i Norge. Og kan tjene som en inngjerding og kontrollpost for storebror. Fylkesskattekontoret i Vestfold ville ha utskrift over hvor forskjellige skatteytere hadde kjørt, når og på hvilket kjøretøy. Storebror ser deg!

Det har vært mange som har kjempet mot bomveger siden de begynte å komme. Men, det er viktig å bevare seriøsiteten i denne kampen, som i alle andre kamper mot overmakta, så ikke selve saken blir latterliggjort.
All seriøs motstand mot reelle maktovergrep har min fulle støtte.
Å kjempe som Don Quioxote mot innbillte fiender "brenner bare krutt" og åpner veien for de man virkelig trenger mot og krefter for å motstå.

Ingen kommentarer: