tirsdag 26. juni 2007

Opp i røyk og ned som en sauefell

En og enhver kan vel gå seg vill i den politiske jungel av og til, men når en leder for et politisk parti er så totalt ut på viddene som Lars Sponheim er i forhold til sitt eget politiske kart, ja da må man bare gi seg over. Ikke nok med at han har gått i kompaniskap med Dagfinn "den skinnhellige" og skal forbarme seg over de villfarne sjeler, men han skal også bistå i den inkvisitoriske prosess å fordømme disse arme syndere. Nei Lars – nå er du fullstendig på vill strå – jeg vet at du er god til å gå – det har du bevist! Men, nå har du gått både sko og strømper av deg! For å straffe røykere (Gud se i nåde til deres innrøkte sjel) med å legge på avgifter på tobakk med bortimot 100 % det har da vel ingenting med verken sosial eller liberal politikk å gjøre? Kanskje har du misforstått og trodd at Venstre var et sosialistisk parti, ja da kan vi skjønne det. At Dagfinn "den skinnhellige" vil frelse alle som ikke er som han, det vet vi fra før, og fred være med ham for det (for han vet ikke hva han gjør – der hvor den minste av dere er – der finner dere meg – sa mesteren)! Men at Du Lars som vi trodde var av en helt annen og mer jordnær og folkelig støpning skulle la deg lede inn i fristelse til å ta selvbestemmelsen fra folk – det er nesten mer enn hva vi tror på – uansett påstått trosfrihet.
Hva har de fattige og landets sosialklienter i landet gjort deg Lars, ettersom at du vil ta fra dem den siste rest av verdighet og selvbestemmelsesrett? For ikke å si barna deres? Jo – faktisk har en del fattige barn – beklager å måtte komme med en slik sjokkopplysning, men slik er det faktisk. Skal du så splid mellom foreldre og barn fordi mor eller far røyker? Det er akkurat like vanskelig (om ikke vanskeligere) for en sosialklient å slutte å røyke, som en rik. Men om tobakken koster 100 kr eller 1000 kr spiller mindre rolle hvis du har råd til det. Men når 50 kr i uka utgjør en stor forskjell da kommer din, sikkert velmenende straffeavgift veldig tungt inn i budsjettet og rammer de absolutt svakeste – de fattiges barn!

Kristin Halvorsens panikkartede barnehagebygging har resultert i en del ”kort-hus” som ramler ned – bare noen ser på det. Men slapp av Kristin, Norge har jo hatt mer enn 100% barnehagedekning lenge – den barnehagementaliteten som har preget Norsk politikk, har jo fratatt oss retten til å bestemme ”noe” som helst selv. Og den største barnehagetanten er jo du!

Dere mener det sikkert godt (?) Men, jeg vil ha meg frabedt at dere detalj bestemmer livet mitt. Hvis Dere virkelig vil land og folk det beste. så la folket selv få velge hva de vil.
Vi er ikke så dumme som vi ser ut til (og godt er kanskje det) – det er faktisk bare i karikaturene vi har topplua langt ned i øynene. Men, etter karikaturene å dømme så ligger ingen av dere særlig godt an.

Demokratene ønsker å beskytte og styrke folks selvbestemmelsesrett, Demokratene er det partiet som faktisk skjønner at folk er som folk flest. Dagfinn, Lars, Kristin og Jens, slutt med storebrortaktene, nå har dere lekt dere lenge nok, på vår bekostning. Finn på noe fornuftig å holde på med, slutt å bry dere med hva Ola og Kari gjør hjemme hos seg selv. Respekter privatlivets fred, og Dagfinn elsk din neste som deg selv – ikke døm! Det er oppgaven til en som står (også) over deg. Kristin og Jens, det er plass i lekegrinda for dere også, bare dere slutter å ta fra de andre barna ”lekene” deres. Kjøp Dere noen flere meningsløse klimakvoter å reis jorda rundt i privatfly – det er sikkert verdt prisen (som andre må betale) og høytflygende har dere jo alltid vært.

Siv Jensen er ikke som andre siv, hun bøyer seg ikke, men står like steilt på gyngende grunn. Blir mer av livet lagt ut på anbud nå så vet man snart verken hvem som blir far eller mor til et barn, og bestemors bisettelse går på laveste anbud – som veifylling, gravemaskinen var jo allikevel i gang. Alt kan privatiseres – hvor platt og meningsløst skal det bli før du våkner?

Ingen kommentarer: